IT HealthCare 2 - шаблон joomla Продвижение

Донација нових санитетских возила - Потврђивање пријатељских односа Србије и Републике Кореје

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписали су данас Споразум о сарадњи на имплементацији пројекта „Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017: Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“, у присуству Њ. Е. господина Ју Дае Јонга, амбасадора Републике Кореје у нашој земљи.

Том приликом извршена је и примопредаја пет амбулантних возила, са припадајућим сетом опреме,  за институције здравствене заштите на локалном нивоу које су погођенемигрантском кризом, а за чију набавку је Република Кореја обезбедила средства.

Захваливши Њ.Е. амбасадору Републике Кореје у нашој земљи, господину Ју Дае Јонгу на донацији, министар Лончар истакао је да донација санитетских возила представља још једну у низу потврда пријатељских односа и међусобног уважавања двеју земаља.

„Република Србија је добила признања од свих међународних институција и организација за своје поступање у мигрантској кризи, поштујући при томе све међународне стандарде и уважавајући сва права миграната који су боравили или бораве у нашој земљи. Адекватно здравствено збрињавање ових људи који су напустили своје домове представља веома значајан аспект таквог поступања, и нема никакве сумње да ће уз помоћ донације Републике Кореје у виду санитетских возила то збрињавање бити олакшано и унапређено“, рекао је министар здравља.

У последње три године Министарство здравља је кроз разне пројекте и видове сарадње с другим државним органима обезбедило око 100 санитетских возила за здравствене установе широм Србије.

„Настојимо да се успостави континуирано и систематско снабдевање здравствених установа санитетским возилима, да се више никада не догоде ситуације од пре неколико година када су здравствене власти авансно плаћале нова возила, која никада нису испоручена здравственим установама“, истакао је министар Лончар.

Министарство здравља је на основу извршене анализе потреба здравствених установа у систему здравствене заштите за санитетским возилима, ради идентификације оних чије су потребе за овом врстом добара најизраженије услед пружања здравствене заштите мигрантима на територији Републике Србије, као кориснике ове донације одредило:

-Општа болиница Суботица,

-Дом здравља Шид,

-Општа болнинца Сремска Митровица,

 -Градски завод за хитну медицинску помоћ Београд,

-Здравствени центар Врање

 

   
   
       

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Галерија слика

  • Гинеколошка столица за особе са посебном потребом_1
  • Услуге_10
  • Услуге_9
  • Услуге_8

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net