Књигом у болнице

Секција за уметност, културу и хуманост Српског лекарског друштва покренула је акцију „Kњигом у болнице“ којом жели да болницама опреми библиотеке за пацијенте које би садржале белетриситику и дечје књиге. Идеја за акцију „Kњигом у болнице“ потекла је од председника Секције за уметност, културу и хуманост СЛД акад. мед. Владимира Јокановића, максилофацијалног хирурга, вајара, песника, књижевника, новинара, афористичара. Од почетка 2018. године по плану рада Секције започела је акција „Kњигом у болнице“.

До сада су сакупљене и поклоњене књиге Институту за онкологију Војводине, Институту „Нишка бања“, здравственим установама у Бањи Kањижа, Врању, Лозници, Kраљеву, Ивањици, Бору, Пожаревцу, Зајечару и Ваљеву.

Овом акцијом је библиотека Здравственог центра Врање оплемењена са 127 наслова белетристике и 52 наслова из књижевности за децу који ће бити на услузи запосленима и пацијентима.

Овогодишња добитница награде "Бора Станковић", Гроздана Олујић је данас такође донирала Здравственом центру Врање неке од наслова из свог богатог стваралаштва.

Акцији донирања књига библиотеци Здравственог центра Врање придружила се и Народна библиотека Србије са 373 примерака књига и 180 публикација. Све ове књиге наћи ће се на полицама у библиотеци зграде новог Хируршког блока.

Оригинално писмо др сц. мед. Славице Жижић Борјановић, секретарке Секције за уметност, културу и хуманост СЛД-а можете да прочитате ОВДЕ