Имате право

"У име пацијената који су дана 24.10.2018. године чекали на преписани третман захваљујем свима запосленима на овом одељењу и наравно начелнику што у свом саставу има овако хумано и племенито особље у другој смени."- стоји у Похвали коју је Служби за физикалну медицину и рехабилитацију, јавно упутила отвореним писмом једна од пацијенткиња Др Гордана Мрдак, професорка у Високој школи примењених струковних студија у Врању.

Директорица Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић све време инсистира од свих запослених у Здравственом центру Врање да у односу према пацијенту достигну највише стандарде и да поред професионалности у пружању здравствених услуга, хуманост, љубазност и лепа реч постану нешто што је уобичајено у свакодневној пракси и раду са пацијентима. Обзиром на све учесталије похвале, очигледно је да напори Руководства Здравственог центра Врање дају резултате. 

Министарство здравља Републике Србије је покренуло више кампања управо на ову тему где истиче да само пацијент који је упознат са својим правима може активно учествовати у свом лечењу, сачувати самопоштовање, веру у оздрављење и оптимизам (http://www.zdravlje.gov.rs/showpage.php?id=186).

"Одушевљени смо! Дивно је да овако млади и хумани људи постоје и да су ту за оне којима је помоћ потребна. Просто да човек пожели да буде на овом одељењу! Хвала вам што постојите!" - завршава Похвалу својим потписом Др Гордана Мрдак и сви пацијенти тога дана.