Трибина - Гимназија Бора Станковић

Током Европске недеље превенције рака грлића материце Центар за превенцију Здравственог центра Врање организовао је бројне активности у циљу боље едукације како здравствених радника и сарадника тако и различитих циљних група.

Данас је у Гимназији Бора Станковић у Врању одржана трибина на тему заштите репродуктивног здравља младих где су млади могли јавно и анонимно да поставе питања начелници Службе за гинекологију и акушерство, др Гордани Ђорђевић  која је присуствовала трибини.

Уз изузетно добру посећеност ученика свих разреда Гиманзије Бора Станковић, њихово највеће занимање је било из области заштите репродуктивног здравља, заштите од полно преносивих заразних болести као и како и на који начин да се одреди полна зрелост у њиховом узрасту.

 

21.01.2019. са почетком у 9 часова у просторијама Центра за превенцију са поливалентном патронажом поводом обележавања Тринаесте Европске недеље превенције рака грлића материце од 21-27.јануара 2019.године под слоганом „РАНО ОТКРИВАЊЕ МОЖЕ СПРЕЧИТИ РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ”  организован је стручни састанак и трибина на тему „Превенција карцинома грлића материце и заштита репродуктивног здравља“ уз подршку и учешће представника партнерских организација:Завода за јавно здравље Врање, Црвеног крста Врање, Медицинске школе“Др Изабел Емсли Хатон“и здравствених радника и сарадника.