Три ЦТГ апарата донирана Здравственом центру у Врању

Холдинг компанија Јумко и добављач Здравственог центра Врање донирали су три ЦТГ апарата Служби за гинекологију Здравственог центра у Врању. Вредност донације је 750 хиљада динара.

Холдинг Компанија Јумко сматра да је најбољи начин доприноса друштвеној заједници, кроз практичну донацију која потенцијално може да спаси нечији живот. Заједничким снагама у сарадњи са руководством Здравственог центра Врање трајно смо се определили да улажемо у медицинску опрему и помажемо здравствену заштиту свих наших грађана на овај начин - рекла је данас Драгана Настић, директорка комерцијале Холдинг компаније Јумко приликом уручења донације.

Служба за гинекологију је до сада имала пет ЦТГ апарата, који се користе свакодневно, на којима се у просеку уради више од 8 хиљада прегледа годишње и они су истрошени што директно указује на значај ове донације - истакла је начелница Службе за гинекологију, др Гордана Ђорђевић.

Да би били квалитетни, да би били максимални у ономе што радимо, треба да имамо добру опрему. Појединци, институције и као Јумко данас који нам је уручио један дар који,значајни су јер обезбеђују да ће и један део тог сегмента, слушања дечјег нерођеног срца, још да дође до изражаја и да можемо пратити било какав проблем који се дешава. Захваљујући таквој једној мисији коју је себи задало руководство Здравственог центра водимо рачуна о сваком делу огромног система пружања здравствене заштите, какав је Здравствени центар Врање и ми смо успели да у великом проценту, задовољимо потребе наших пацијената. Комплетна медицинска опрема функционише, организовани су стручни Конзилијуми за онколошке пацијенте у сарадњи са Клиничким центром у Нишу, обезбеђени термини за магнетну резонацу о овој високо референтној установи терцијарне здравствене заштите за грађане Пчињског округа и Косовског Поморавља. У току је усељавање служби у нови Хируршки блок уз обезбеђење свих потребних релевантих дозвола за потпуну функционалност и рад - изјавила је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и додала - Надам се, пошто потребе увек постоје, да ће се заједничка мисија донација свих институција, организација, појединаца и  нас из Здравственог центра наставити и даље.