Будите уз вашу бебу - остало је наша брига

Почетком децембра (4. децембра) 2018. године  на систему за електронску пријаву новорођенчади у оквиру пројекта „Бебо, добро дошла на свет“ у Здравственом центру Врање родитељима је омогућен електронски поступак пријаве у вези са захтевом за остваривање права на родитељски додатак у пет општина: Врање, Владичин Хан, Сурдулица, Босилеград, Трговиште.
Крајем децембра (25. децембра) 2018. године систему је прикључена општина Бујановац а почетком ове недеље (понедељак, 25. јануар 2019. године) у оквиру јединственог управног места "еБЕБА" захтев за остваривање права на родитељски додатак отворен је и за општину Прешево.
 
Подсећамо да је од 4. фебруара 2019. године, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу обезбедила је телефонску подршку запосленима који су овлашћени за рад на систему за пријаву новорођенчади у oквиру пројекта „Бебо, добро дошла на свет“.
 
Такође, на сајту Канцеларије за информационе технологије и електронску управу доступна је и контакт форма путем које можете послати питања, указати на проблеме, доставити сугестије, а у вези са пројектом „Бебо, добро дошла на свет“ (еБеба). Путем контакт форме, могуће је поставити питања која нису ургентна имајући у виду да одговор стиже у року од 72 сата.
Напомињемо да је контакт центар намењен овлашћеним лицима за рад на систему електронске пријаве новорођенчади, док родитеље треба упућивати на контакт форму доступну на сајту Владе Републике Србије за сва питања у вези са пријавом рођења њиховог детета.
 
Да додамо, до данас је (од почетка издавања електронске  пријаве рођења детета у Здравственом центру Врање, од 10. јула 2016. гдодине) на овај начин пријављено 4027 новорођенчади.