Обука за кардиопулмоналну реанимацију

Данас је за здравствене раднике свих служби Дома здравља Врање организована обука за кардиопулмоналну реанимацију. Теоријску и показну обуку одржао је начелник Службе хитне медицинске помоћи др Предраг Стојановић, специјалиста ургентне медицине уз асистенцију главне сестре ове службе Иване Митић.

Обука садржи основне и напредне мере кардиопулмоналне реанимације и ово је прилика да сви здравствени радници обнове и унапреде своја знања и вештине - истиче др Предраг Стојановић и напомиње да сваки здравствени радник треба да буде обучен да помогне у сваком тренутку на сваком месту у здравственој установи и ван ње ономе коме је помоћ неопходна, до тренутка када екипа Службе хитне медицинске помоћи преузима пацијента. Оваква прва помоћ је врло често најбитнији услов за позитиван исход целокупне интервенције која следи.

Запослени у Служби хитне медицинске помоћи редовно организују ову врсту обуке за запослене у свим организацијама, установама и предузећима попут ватрогасне јединице, служби обезбеђења где су овакве вештине и знање неопходни током целе године.