Честитка Здравственог центра Врање поводом лекарске славе Свети Врачи

Поводом лекарске славе Светих Врача Kозме и Дамјана, директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић  честита свим здравственим установама у округу и радницима који те светитеље славе као заштитнике своје професије, као и Српској православној цркви и свим породицама које Свете Враче славе као крсну славу.

“Честитам свим колегеницама и колегама нашу, лекарску славу и истичем да сада у Здравственом центру Врање имамо најбоље услове за рад, увећану плату, упослили смо много младих лекара и послали на усавршавање највећи број доктора него икада до сада. Грађани Пчињског округа и Косовског Поморавља не треба да брину имају најквалитетнију и најбољу могућу здравствену заштиту на самом југу Србије.

Kозма и Дамјан су пре 1700 година лечили и помагали онима којима је помоћ била потребна и то без надокнаде и зато због њихових светих дела они уживају у нашем народу посебно поштовање.

Kако су свети бесребрњаци лечили људе без обзира на боју коже, припадност, тако и ми не смемо да заборавимо да је лекарска професија данас велики божански дар и једна од најхуманијих професија.

Живимо у врло тешким временима где су искушења велика за све нас и зато се трудимо да побољшамо услове у којима радимо и олакшамо свакодневно суочавање са тешкоћама.

Најбитније је да постоји људскост, топлина и несебично ангажовање на коме у Здравственом центру Врање инсистирамо и свакодневно показујемо личним примером, како би се очувало здравље пацијената и сачувао људски живот.

Свим колегеницама и колегама желим да и у будућности, као и до сада, савесно и успешно обављате своју хуману дужност, на коју треба да будете поносни “ – стоји у честитки коју је лекарима упутила др Љиљана Антић.