Вредна донација за Здравствени центар Врање

Помоћник управнице Дома здравља Врање, др Драган Ђошић је у обраћању представницима медија приликом презентације многоструке и вредне донације CRS-а Здравственом центру Врање нагласио да је свака донација значајна, да ће у овом месцу бити реализоване бројне раније уговорене донације У Здравственом центру Врање и да ово руководство Здравственог центра наставља и у наредној години успешну сарадњу на овај начин, са бројним друштвено одговорним предузећима, организацијама, појединцима као и са досадашњим добрим сарадницима.

Здравствени центар Врање добио је донацију вредности 360 хиљада динара заједно са још осам општина и градова у Србији (Бујановац, Врање, Сомбор, Сјеница, Тутин, Суботица, Кикинда, Шид и Принциповац) укупне вредности 40 хиљада евра. Донатор је CRS ( Catholic Relief Services ). 

Донација обухвата офталмоскоп, сетове за мале хируршке интервенције, ЕКГ апарат, сетове за кисеоничку терапију,  Апарат за кисеоник, удлаге, крамерове шине, крагне за имобилизацију врата и инвалидска колица. донација ће бити распоређена у Службама хитне медицинске помоћи, опште и медицине рада као и на очном одељењу.

 

"Нови апарати могу само да побољшају да здравствена услуга буде боља и то је оно због чега сам захвалан руководству Здравственог центра Врање и због чега сматрам да су донације неопходне", истакао је начелник Очног одељења, др Драгослав Станојковић и додао "у врањском Здравственом центру се лечи велики број људи, медицинска опрема мора да се у континуитету занавља и то је успех овог руковoдства."