Дневна психијатријска болница добила кинопројектор

У просторијама Дневне психијатријске болнице у Врању запослени и њени корисници надаље ће моћи да своје активности и заједнички рад организују на много бољи и квалитетнији начин уз помоћ добијеног кинопројектора од локалне самоуправе, вредности 45 900 динара.

У првој години рада у Дневној психијатријској болници боравило је шездесет корисника из читавог округа.

Пацијенти који на одељењу остају од 10 до 13 сати имају бројне активности попут јутарње фискултуре, заједничког доручка, терапијске заједнице, радне, окупационе и рекреативне терапије.

Уз нови кинопројектор биће у могућности да осавремене рад али и да обогате програм рада. Нова опрема такође, омогућује запосленима и корисницима Дневне психијатријске болнице да се на бољи начин представе широј друштвеној заједници у оквиру симпозијума, на радионицама и кроз учешће у раду бројних асоцијација чији су врло активни чланови.

„Враћање у нормалне токове живота свакако је највећа награда  како нама пацијентима, тако верујемо и онима који веру у нас саме враћају и дају“, стоји између осталог у писму које су упутили  пацијенти Дневне психијатријске болнице надлежнима и ова реченица коју су медији у локалној заједници већ пренели јавности сада добија свој пуни смисао.

У Дневној психијатријској болници у Врању у време Новогодишњих и Божићних празника организована је необична продајна изложба ручних радова пацијената, коју сви заинтересовани Врањанци могу посетити сваког радног дана после 12:00 сати. У питању су украсни и употребни предмети ручне израде који се могу купити по изузетно повољним ценама.

Ови радови су настали као део терапије. Ово није први пут да организујемо продајну изложбу и увек наиђе на занимљиво интересовање Врањанаца – више пута је до сада истакла др Нела Станојев шефица Дневне болнице.

Она напомиње да се на овај начин обезбеђује рад болнице, јер се од продатих предмета купује нови репроматеријал за радионице које су део терапије.

(У тексту су коришћени цитати изјава објављених на интернет порталу ВОМ.)