IT HealthCare 2 - шаблон joomla Продвижение

Служба ХМП

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Служба хитне медицинске помоћи

Начелник службе: Др Данијела Илијева

Главна сестра: М.с. Јадранка Тасић

017/ 421-700

017/ 427-021

 

Телефонска централа у Служби  хитне медицинске помоћи обухвата 2 директна телефона са позивом на 94. Поред тога у служби су инсталирана још 2 телефона:

тел. 017/ 421 550, локал 367, и

тел. 017/ 417 046.

 

Систем интерне комуникације у Служби хитне медицинске помоћи подразумева систем радио везе која обухвата фиксни апарат у служби и три мобилна апарата која са собом носе екипе на терену.  У 9 возила хитне медицинске помоћи такође постоји инсталирана радио станица. Код запослених у овој слижби такође постоји систем умрежених службених телефона.

 

Опис посла у Служби хитне медицинске помоћи
Служба хитне медицинске помоћи ради 24 часа дневно, 365 дана у години. Рад  службе је комбинован, теренско-амбулантни. Бавимо се, пре свега, најхитнијим стањима у медицини у којима неуказивање медицинске помоћи у року од неколико минута мозе озбиљно угрозити здравље и живот пацијента.

Осим пружања прехоспиталне ургентне медицинске помоци, бавимо се и пословима из области опште медицине. Медицинско збрињавање витално угрожених пацијената обавља се по најновијим препорукама из области ургентне медицине, са стручно обученим тимовима који адекватну помоћ могу да пруже у врло кратком временском периоду.

Ипак, ми сматрамо да можемо радити још боље и у том циљу и даље учимо, редовно посећујемо све едукације из области којом се бавимо, организујемо интерне едукације и провере знања и периодичне провере спремности за збрињавање у случају масовних несрећа.Радимо тежак, стресан и изузетно одговоран посао у коме медицинско знање није довољно, већ је потребна и посебна спретност и сналажљивост да у било каквим условима на терену указемо помоћ нашим пацијентима.

Нека сеоска насеља у околини Врања расута су по брдима, где је врло тешко стићи и посебним, теренским возилима, али у нашој евиденцији не постоји ни један случај да због неприступачности терена или лоших, зимских временских услова нисмо успели да стигнемо тамо где је наша помоћ потребна.


Службу чине лекари – доктори медицине, специјалисти ургентне медицине, специјалисти анестезиологије и реаниматологије, медицинске сестре-техничари и возачи санитетских возила. Укупно десет екипа даноноћно је спремно да на позив за неодлозну медицинску помоћ, пружи максимум свог знања и умећа, на било ком месту и под било којим условима, а у циљу спасавања људских живота.

 

          Позиви за лекарску интервенцију примају са преко две линије 94, које служе искључиво за пријем позива, а постоје и две посебне телефонске линије које служе за пријем санитетских транспорта и комуникацију са другим службама и установама. Све телефонске линије повезане су за рачунар који евидентира  долазеће и одлазеће позиве, тачно време и телефонски број са кога позив долази што нам битно олаксава рад.Такође постоји рачунарско умрежење свих евиденција Службе ХМП чиме је рад службе подигнут на савремен и квалитетан ниво.

На располагању смо нашим суграђанима, али и свима осталима којима је хитна медицинска помоц потребна, на територији града Врања и свих околних сеоских насеља која припадају Општини Врање. Покривамо и део аутопута од Владичиног Хана према Бујановцу и железницку пругу истом дужином.

 

           Обављамо транспорте пацијената према установама вишег ранга – Клиничким центрима Ниш и Београд, уз медицинску пратњу и возилима опремљеним за такве транспорте, тако да и витално најугроженији пацијенти стигну на своје одредиште.

 

Вршимо медицинска обезбеђења свих јавних скупова у граду, спортских догађаја, концерата, дечјих манифестација, вежби МУП-а Врање, спортских такмичења школске деце, када организатор то затражи.О нашим успесима говоре, пре свега наши пацијенти, али и многобројна признања и награде. Ипак, за нас је највећа награда када на улицама нашег града сретнемо неког од наших пацијената који се својој породици, пријатељима и свом животу вратио захваљујуци нама.

 

Прочитано 245 пута

Newsletter

Пријавите се за примање вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Боре Станковића 16
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net