Нови дигитални РТГ апарат Visaris Vision V за Здравствени центар Врање

Здравствени центар Врање добио је још један нови дигитални рентген апрат домаћег произвођача Visaris Vision V,  вредности око 60 хиљада евра.

"Релативно смо врло брзо за 10 дана, обезбедили овај апрат апликацијом код Републичког фонда за здравствено осигурање." - рекао је начелник Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику, др Небојша Милосављевић и додао:

"Овај апарат пружа бољу евалуацију пацијената за све радиолошке претраге. Хоризонтално постављен сто омогућује снимање пацијената у лежећем ставу. Због реконструкције, апарат ће привремено бити смештен у Ковид амбуланту АТД-а до завршетка радова на реконструкцији Болнице, а потом ће бити премештен у реновиране просторије Службе за радиологију и ултразвучну дијагностику.

У питању је савременији апарат од овог који већ имамо. На сличном апарату смо у Ковид амбуланти до сада урадили 38807 прегледа. Са новим апаратом добијамо на брзини код прегледа, прегледи су са мањом дозом зрачења и са већим комфором како за пацијенте тако и за рентген техничаре.

У Служби за радиологију и ултразвучну дијагностику са овим апаратом има укупно 4 дигиталних апарата, система новије генерације и ускоро очекујемо и најсавременији дигитални апрат са скопијом. По завршетку реконструкције Болнице радиологија ће имати два скенера.".

"Министарство здравља Републике Србије је увидело значај наше здравствене установе и потврдило то овом донацијом. С обзиром на број становника нашег града, на грађане Пчињског округа и Kосовског Поморавља који се лече у Здравственом центру Врање, магнетна резонанца ће употпунити дијагностику у Служби за радиологију и ултразвучну дијагностику. 

Служба радиологије од почетка проглашења пандемије ради у Ковид и не Ковид систему паралелно, захављујући доброј организацији, стручности, професионалности. Ојачани су младим кадром, оспособљени су за све дијагностичке методе тако и за магнетну резонанцу коју очекујемо.

Захваљујући сарадњи коју смо 2019-те године потписали са Клиничким центром Ниш, 3 пацијента недељно шаљемо на дијагностику магнетном резонанцом у нишки Клинички центар. Постоји велика потреба наших грађана за овом врстом дијагностике. Реконструкцијом Болнице, Служба за радиологију и ултразвучну дијагностику добија простор и магнетну резонацу по најсавременијим стандардима." - нагласила је овом приликом, директорка Здравственог центра Врање др Љиљана Антић.

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net