Трећу дозу вакцине данас примили први грађани у Врању

"Кренуо је нови талас заражавања, што говоре нови бројеви прегледаних и хоспитализованих пацијената у Ковид систему Здравственог центра Врање. Јуче је укупно прегледано 55 пацијената у АТД ковид амбуланти, од чега је 35 првих прегледа, док број хоспитализованих пацијената износи 25 и ради се о невакцинисаним грађанима. Код нас су на лечењу тренутно и два страна држављанина." - истакла је данашњу ковид статистику, директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и апеловала на наше грађане који се нису вакцинисали да то учине:

"Ми смо данас кренули да дајемо трећу дозу вакцине. У раним јутарњим сатима на главном вакциналном пункту у Спортској хали је шесторо наших суграђана примило трећу дозу вакцине и то су наши старији суграђани који  су  и иначе током пандемије показали велику одговорност и за себе и за своје породице, али и за друштво у целини.".

Звонимир Љубеновић, стар 70 година данас је примио трећу дозу вакцине Синофарм.

"И прве две дозе су исте, примио сам кинеску вакцину и одлично сам поднео обе дозе вакцинације. Болујем од разних болести и на овај начин сам заштићен." - одговара Звонмир и додаје да је више од 70 пута до сада добровољно дао крв и да оно што га мотивише да да крв и чини добро за све људе, исто размишља и о вакцинацији:

"Вакцинацијом спашавамо све људске животе!".

"Данас бележимо појачано интересовање како наших тако и грађана Северне Македоније, тако да смо до десет часова вакцинисали више од стотину људи у хали. Приоритет су нам млади људи и агресивно смо кренули у кампању да едукујемо младе по питању вакцинације и самих вакцина. Већ у суботу, 21. августа 2021. године представљамо презентацију "Вакцинација, истине и заблуде!" волонтерима и запосленима у Црвеном крсту Врање. Тада ћемо презентацију учинити online доступном за све заинересоване и трудићемо се да колико нам то тренутна епидемиолошка ситуација дозволи, организујемо уживо презентацију и разговор са младима, јер не смемо да дозволимо да нас лењост и дезинформације скупо коштају и као појединце и као народ и као цивилизацију!"- рекао је координатор вакцинације у Здравственом центру Врање, др Никола Трајковић.

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net