Др Снежана Тасић: вакцинација начин за борбу против Ковида 19 и излазак из проблема

 

На основу података за 20. август 2021. године у Ковид болници Здравственог центра Врање укупно су хоспитализоване 24 особе, све су позитивне на Ковид 19. Из Врања их је 12, Бујановца 2, Прешева 6, Владичиног Хана 1, Трговишта 2 и из Гњилана је 1 пацијент тренутно на лечењу у Ковид болници Здравственог центра Врање. У Ковид болници у Врању има 52 слободна места.

Са бронхопнеумонијом их је 23-је, 13-ро их је на кисеоничној потпори, урађен је 1 пријем и један пацијент је транспортован у Ковид болницу Батајница, са средње тешком клиничком сликом, упалом плућа и тенденцијом ка погоршању: и даље са високом телесном температуром, са падом сатурације кисеоника и пацијент је био на кисеоничној потпори.

У Ковид амбуланти при Болници укупно је прегледано 46 особа, од тога је првих прегледа било 26, контролних 20. У овој Ковид амбуланти тестирано је 7 особа и све су биле негативне на Ковид 19.

"Од 24-оро хоспитализованих њих 5-оро су вакцинисани вакцином Синофарм и потпуна имунизација, вакцинација другом дозом вакцине била је у јануару, фебруару, марту, априлу и мају. Сви остали наши пацијенти су невакцинисани. Као и код прегледа којих смо имали јуче и већина пацијената на лечењу је невакцинисана, са повишеном телесном температуром, појачаном секрецијом из носа и гребањем у грлу", напомиње начелница Инфективног одељења, др Снежана Тасић, специјалисткиња инфектологије.

"На почетку пандемије, марта месеца прошле године сам изјавила и отворно рекла да ћемо морати да научимо да живимо и да се боримо са Ковидом 19 и да то није нешто што ће брзо да прође.

Сада имамо доступне 4 врсте вакцина и вакцинација је начин да се победи Ковид 19, да изађемо из проблема, да се вратимо ранијем животу у коме ће Ковид 19 бити са симптомима осталих нама познатих, респираторних инфекција, то јест да немамо пацијенте са тешком клиничком сликом, на респираторима и са смртним исходом", закључује  др Снежана Тасић.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net