Врање у срцу и у далеком Торонту

Врање у срцу и у далеком Торонту

Породица Јовановић пореклом из Врања која живи у Канади донирала је Здравственом центру Врање хуманитарну помоћ у медицинском материјалу. Набављени су скафандери, алкохол, маске, рукавице, дезинфекциона средства. Директорка Здравственог центра др Љиљана Антић са сарадницима, захвалила је на овом гесту и истакла да је сваки индивидуални чин значајан, а хуманост увек на цени.

Епидемија корона вируса пореметила је животе свих, али и допринела да праве вредности, емпатија и хуманост нађу пут до људских срца.

Гордана Јовановић, стигла је из далеког Торонта уз доста мука, решила је да помогне, колико може када је чула да је епидемиолошка ситуација у Врању лоша.

Уз консултацију са фамилијом из Врања набавила оно што је мислила да је најпотребније.

''Врањанка сам рођена, ту ми живи фамилија. Желела сам да помогнем онима којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија, мом народу, мојим Врањанцима. Веома сам срећна и узбуђена,'' каже Гордана Јовановић.

Гордана додаје да у Торонту има око шездесетак Врањанаца са којима се зна и дружи. Она је прва која је решила да конкретно уради нешто за свој крај.

Директорка Здравственог центра др Љиљана Антић са сарадницима захвалила је на овом хуманом гесту. Иако министарство здравља континуирано обезбеђује потребан материјал, сваки појединачни гест добре воље је значајан и добродошао.

Било би лепо када би оваквих примера из земље и дијаспоре било више.

https://www.youtube.com/watch?v=s8_g41pDzEo&feature=emb_logo

Извор: РТВ Врање