Отворена Божићна захвалница народном посланику, Славиши Булатовићу за развој здравствене заштите на крајњем југу Србије

 

Година за нама, била је најизазовнија по опстанак људи и људског здравља какву савремена историја не памти.
Српска напредна странка је на самом почетку препознала важност модерног и добро организиваног здравственог система.
“Одговорном политиком створени су услови да држава улаже у здравство и издвајања за здравство у старту премашују петину буџета.” - изјавио је народни посланик, Славиша Булатовић у промотивном филму поводом завршетка радова на Новом хирушком блоку у Здравственом центру Врање после 13 година чекања. Његове речи тада, биле су више него пророчанске: “Стављањем у функцију Новог хируршког блока грађани, а њих је око 250 хиљада који се овде лече, су коначно добили здравствену заштиту какву заслужују!”.

Незамисливо је и покушати да замислимо у каквом би расулу била данашња Болница, највиталније службе у здравственом центру највеће регионлне здравствене установе на крајњем југу Србије. Све ротације, отварање и организовање преко потребних ковид болница и амбуланти десиле су се као последица тога што се много урадило на унапређењу рада у Здравственом центру Врање и стварању неопходних услова за борбу против Kовида 19 у сваком смислу. Реконструкција старе Болнице је нешто што следи и на чему се ради, а завршетком добићемо коначно, Болницу под једним кровом.


У време када се радујемо долазећем највећем хришћанском празнику, Божићу не смемо да заборавимо да је народни посланик Славиша Булатовић својим залагањем које превазилази пословно ангажовање и постаје по много чему и лично све време борбе против пандемије изазване Kовидом 19 био ангажован у активностима на сузбијању пандемије, као и на унапређењу постојеће здравствене заштите у Здравственом центру Врање како би се на најбољи могући начин изборили са овом опаком болешћу - стоји у захвалници.
Народни посланик, Славиша Булатовић јавно је подржао, честитао и захвалио се здравственим радницима на пожртвованости, несебичности и хуманости коју су показали у овим тешким временима за све нас.
“Бројне донације, посредовања да баш наш Здравствени центар добије најбољу и најсевременију медицинску опрему само су део његовог ангожавања и зато желим да се лично и у име здравствених радника у центру захвалим народном посланику, Славиши Булатовићу на његовом чињењу које је допринело да спасимо многе људске животе и сачувамо здравље наших грађана у Пчињском округу али и грађана Kосовског помотавља, који се такође лече код нас. За Божић када нас наша вера учи и позива да будемо благородни, да бринемо и помажемо једни другима, да чувамо себе, своје породице и све људе свима нама основна је дужност брига, љубав и помоћ најугроженијима.” – истакла је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић у отвореној захвалници народном посланику, Славиши Булатовићу за Божић.