Вакцинација и ревакцинација мештана села Ратаје

Масовна вакцинација становништва против корона вируса без заказивања у сеоским срединама данас је настављена у селу Ратаје у здравственој амбуланти где екипе за вакцинацију Здравственог центра Врање долазе четврти пут.

"Одзив становништва је добар. Ми данас у Ратају радимо и вакцинацију и ревакцинацију грађана кинеском вакцином Синофарм и Фајзеровом вакцином. Ратаје је велико село и има заинтересованих за вакцинисање. Велики је број старијих грађана и изузетно им значи што не морају да због вакцинације путују у Врање." - рекла је управница Дома здравља Врање, др Марина Џикић која се дуже времена задржала у разговору са мештанима Ратаја објашњавајући и подсећајући на одговорност и одговорно понашање које треба да се настави и после вакцине а то је пре свега ношење маски, одржавање међусобне  раздаљине и без окупљања  више људи у затвореним срединама.

"Вакцинација и стицање колективног имунитета је начин да победимо ову болест и сада, после годину и више дана од како познајемо ову болест то са сигурношћу знамо." - нагласилаје управница Дома здравља Врање, др Марина Џикић.

Олгица Димић живи сама у заједници са супругом. Њена сетра је на жалост, изгубила битку са корона вирусом и то је био најјачи разлог да данас дође да се вакцинише.

" Ја сам из села Горње Жапско, сазнао сам да је данас вакцинација у Ратају и дошао сам одмах јутрос да примим вакцину. Далеко ми је Спортска хала и да идем у Врање. Ћерка ми ради у Ковиду и на њену иницијативу, лакше сам се одлучио да се вакцинишем. од почетка сам се одлучио за кинеску вакцину, имам поверења у Кинезе и данас примам кинеску вакцину!" - категоричан је Новица Михајловић.

Данас је вакцину у здравственој амбуланти у Ратају примио и најстарији мештанин овог села, Божидар Стаменковић. 

"Скоро сам био болестан и једва сам чекао да оздравим и да се вакцинишем. Хоћу да продужим живот!" - рекао је Божидар Стаменковић који има 91 годину.

"Сматрам да сви треба да се вакцинишемо и све које ја знам су се вакцинисали!" - категоричан је Горан Јовановић, становник села Ратаја који нема дилему када је реч о вакцинацији.

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net