Саопштење за јавност

 

У Здравственом центру Врање се у континуитету поштују и примењују све прописане активности и мере у сузбијању КОВИД-19 наложене од Завода за јавно здравље Врање, од проглашења пандемије те тако и у Служби за гинекологију и акушерство, Опште болнице Врање и поготово у неонатолошком блоку у оквиру Породилишта.

Свакодневно смо у координацији са Заводом за јавно здравље Врање и у тесној сарадњи реагујемо на све промене у том смислу. О свим предузетим мерама организације рада у ковид и нонковид систему Здравственог центра Врање подлежемо директном надзору Министарства здравља.

Сви одсеци на Гинеколошко-акушерском одељењу по спратовима су физички изоловани и затворени и под кључем у односу на остале службе и одељења и не постоји могућност било какве интеракције са било којом другом службом у Општој болници Врање.
Хигијена је на изузетно високом нивоу. Породилиште и већи део зграде Гинекологије са акушерством су недавно реновирани и задовољавају високе стандарде пружања здравствених услуга породиљама и бебама у земљи и шире.
СИтуација се контролише и Служба за гинекологију и акушерство, Здравственог центра Врање је безбедна за мајке и бебе.

Две бебе за које је утврђено да имају корона вирус су у стабилном стању у Kлиничком центру Ниш.

Прошле године у врањском Породилишту је рођено 1393 бебе. На данашњи дан, од почтка беба рођено је 422, што је за 4 бебе више у односу на исти период прошле године.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net