Систематски прегледи за децу миграната

У Здравственом центру Врање данас су урађени систематски и контролни прегледи за 30-оро деце миграната смештених у Транзитно прихватном центру у Врању. Прегледи обухватају лабораторију, анализе крвне слике, офталмолошке, оториноларинголошке, стоматолошке и прегледе физијатра.

"Средином маја месеца ове године сва деца у Транзитно прихватном центру у Врању су вакцинисана према важећем Календару за имунизацију у складу са законом, следећим вакцинама: IPV, MMR и DiTe, против дечије парализе, дифтерије, тетануса, малих богиња, заушака, рубеле." - навела је управница Дома здравља Врање, др Марина Џикић и додала:

"Све време од како је на територији града Врања успостављен Транзитно прихватни центар у Врању у континуитету се пружа сва потребна здравствена заштита мигрантима који бораве у њему, како на примарном тако и на секундарном нивоу.".

"Очекује нас предавање на тему вакцинације против Ковида 19 у Транзитно прихватном центру у наредном периоду. Од 1. јула ове године имаћемо реализацију активности на јачању менталног здравља миграната." - најавила је др Марина Џикић.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net