ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Најзначајније признање за Здравствени центар Врање

Нисам изненађена што најзначајније признање које Град Врање уручује институцијама ове године иде баш у Здравствени центар Врање и у установе које на свој начин такође пружају и чине комплетном свеукупну здравствену заштиту нашим грађанима, ту мислим на Завод за јавно здравље Врање и Апотеку Врање. Прилика је да подсетим да се у Здравственом центру Врање лечи близу 300 хиљада грађана Пчињског округа и Kосовског поморавља, што значи да више хиљада људи на дневном нивоу добије разноврсне здравствене услуге у нашој здравственој установи. Иако је изузетно тешка година за нама, изазови које је она поставила пред нас показали су да смо способни да се боримо, радимо и организујемо пружање здравствене заштите за све наше грађане у свим сегментима посебно у Kовид систему на најбољи могући начин.

Ово је истовремено признање и за одличну сарадњу Здравственог центра Врање и Kризног штаба Града Врања у једној од најважнијих битака, а то је битка за људске животе и опстанак човечанства.

За мене лично то је и признање за све што носи мој потпис а чиме је унапређено здравство на крајњем југу Србије уз подршку председника Републике Србије, Александра Вучића, Владе и Министарства здравља Републике Србије. На првом месту, то је завршетак изградње и стављање у функцију Новог хируршког блока на шта се чекало 13 година.Опремање и унапређење многих појединачних сегмената у оквиру наше здравствене установе сопственим улагањима, значајно занављање медицинске опреме најсавременијим апаратима, реализација комплетне реконструкције старе болнице која је у току, највећи број упошљених лекара и медицинских техничара, највећи број додељених специјализација у периоду од 10 година уназад до сада.

Све оно што смо комплетирали и послови које смо урадили за то време омогућили су нам да на прави начин организујемо и отворимо довољан број Kовид амбуланти и Kовид болница и да успешно током целе године пратимо промене, ротирамо и медицинско особље и Kовид систем како би извојевали победу за сваки живот и здравље свих наших пацијената.

У потпуности смо спремни да задамо коначан и одлучујући ударац у борби против короне: седам пунктова у примарној заштити Здравственог центра Врање и пратећи тимови су спремни и фантастично свакодневно спроводе општу имунизацију нашег становништва. Награда Града Врања поводом 31. јануара, Дана ослобођења нашег града од Турака, даје нам ветар у леђа и свакако показује да смо све време на правом путу. Признање је заслуга свих запослених у Здравственом центру Врања, од хигијеничара и портира, медицинских техничара и сестара, лекара, немедицинског особља и руководства Здравственог центра Врање. Сви смо ми тим и једна велика породица и сви смо заслужили да будемо поносни!!! Мени је само припала огромна част да у име свих њих то признање примим и унесем у Здравствени центар Врање. То је за мене лично огромна част и веома сам поносна због тога, пре свега и што као прва жена директорка Здравственог центра Врање доживљавам највећу почаст од града у коме сам рођена у коме живим и од грађана којима сам посветила читав свој радни век као лекар на очувању њиховог здравља а сада и као директорка највеће регионалне здравствене установе у најужнијем делу наше земље.

Здравствени центар Врање продужава даље несмањеним интензитетом, настављамо да радимо са истом и још већом пожртвованошћу и оно што могу да најавим у данима пред нама јесте стављање у рад још једног скенера, а све у функцији беспоштедне борбе са короном али и свим осталим болестима које угрожавају људско здравље. Лично верујем да ће искуства које смо доживели у години која је прошла и у време у којем сада јесмо, од нас створити боље, племенитије и хуманије људе. У то име захваљујем се на признању у име свих запослених у Здравственом центру Врање! - директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић

Image
Image
Image
produži život

Mени