Фото: Врањска плус

Здравствена станица у Врањској Бањи богатија је за пет екипа лекара и медицинских сестара. Новина је и увођење 24-часовног радног времена, која подразумева ноћна дежурства. Новозапослени стручни кадар је у сталном радном односу од марта у Здравственом центру Врање.

Како је нагласила директорка централне медицинске установе Пчињског округа др Љиљана Антић, запослено је 55 радника на неодређено време, а од 3. августа 2018. године укупно 80 лекара и медицинских сестара. Они покривају околне здравствене амбуланте и станице и захваљујући њима умногоме је олакшан рад у ковид центрима и чешћи су превентивни прегледи у околини Врања.

– Значајан дан за све становнике Врањске Бање, којих има 12.000. Заслужују амбуланту која ради нон стоп. Наш председник Александар Вучић у свакој изјави помиње здравствене раднике, а о томе колико поштује и уважава ову струку говоре повећања плата и нова запошљавања – рекла је директорка Антић.

Фото: Врањска плус

Славиша Булатовић, који је био иницијатор идеје о увођењу 24-часовног радног времена, захвалио се медицинским и немедицинским радницима на помоћи када је реч о пандемији вируса корона и најавио лепе вести за све суграђане у наредном периоду.

– Све што се овде уради наилази на огромно задовољство свих грађана. Битно је оно што је директорка успела захваљујући одговорном раду заједно са својим сарадницима да уради у Врањској Бањи. Хвала на огромној пожртованости и победи над невидљивим противником јер смо успели да сачувамо животе, што је најбитније – изјавио је посланик Булатовић.

Фото: Врањска плус

Председник Градске општине Врањска Бања Драган Сентић изразио је задовољство што се пажња посвећује здравственој заштити и што ће мештанима увек имати ко да помогне, у било које доба дана или ноћи.

– Код тешких стања пацијената благовремена реакција лекара је пресудна, што оправдава увођење ноћне смене. Они неће морати да путују за Врање како би се прегледали – навео је Сентић.

https://www.youtube.com/watch?v=W5mairSzM_Q&feature=emb_logo

Извор: Врањска плус