ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

У склопу обележавања Дана града уручена признања 31. јануар

 

У сали „Позоришта Бора Станковић“ у склопу обележавања Дана града одржана је свечана седница Скупштине града Врања на којој су уручена признања 31. јануар.

На свечаној седници градоначелник Врања др Слободан Миленковић најпре је говорио о тешкоћама у протеклој години изазваних епидемијом корона вируса и захвалио се здравственим радницима на великом пожртвовању и труду.

-Поред свих проблема успели смо да, у тешким тренуцима, сачувамо стабилност финансијског система локалне самоуправе. Све обавезе измирујемо на време, нема кашњења зарада. Буџет Града је стабилан. Добили смо и од Републике додатних 50 милиона динара за очување ликвидности буџета и на томе смо веома захвални. Улагали смо у инфраструктуру. Асфалтирали смо и пошљунчали на десетине улица у сеоским и градским месним заједницама. Изградили спортске терене, дечја игралишта. Наставили смо са реализацијом важних пројеката, који су годинама гурани под тепих јер су веома захтевни, и у финансијском и инфраструктурном смислу. Мислим на реконструкцију улице Боре Станковића и Градског парка. Наставили смо са изградњом станова за припаднике служби безбедности, почели реконструкцију павиљонског дела Болнице, који је вредан 1,4 милијарде динара. Ово је капиталан пројекат за град Врање и радимо га уз помоћ Владе и председника Републике Александра Вучића – рекао је градоначелник.

-Град ће наставити да пројектно финансира зараде лекара и медицинског особља јер они заслужују да раде. Ови млади људи су то доказали и својим ангажовањем током претходне године, предано радећи у Ковид систему. Ово је година изазова, али верујем да ћемо реализовати највећи број планираних активности. Наставићемо са подршком најбољим ученицима и студентима, ђацима првацима, програму вантелесне оплодње, као и породицама са дуплим близанцима и тројкама. Многе су велике ствари урађене када вас покрећу љубав и вера у оно што радите. Ми волимо свој град и верујемо да заслужује максимум наших напора да га учинимо добрим местом за живот – истакао је Миленковић.

Градоначелник др Слободан Миленковић са председником Скупштине града Дејаном Тричковићем уручио је највиша градска признања.

Јавно признање 31. јануар припало је Здравственом центру у Врању због, изузетног резултата на унапређењу здравствене заштите, Здравственој установи Апотека Врање због изузетног залагања, организовања и ванредног извршавања задатака за време ванредног стања и епидемије вируса КОВИД-19 и Заводу за јавно здравље у Врању због изузетног залагања, организовања и извршавања задатака на плану заштите и безбедности грађана.

У име награђених присутнима се обратила директорка ЗЦ у Врању др Љиљана Антић која је истакла да је изузетна част за све запослене у Здравственом центру Врање и њу лично, да ово признање добијају у години када влада незапамћена пандемија болести у модерној историји човечанства. Антићева је рекла да о овог признања нема већег у нашем граду те да је ово наша врањска „Нобелова“ награда.

-Смогли смо снаге и заједно са осталим здравственим струкурама: Заводом за јавно здравље Врање, Апотеком Врање и градским Кризним штабом са градоначелником на челу, под одлучним вођством државе, председника Александра Вучића и Министарства здравља Владе Републике Србије, направили смо јединствен подвиг. Одлучно смо реаговали на болест, ухватили се у коштац са овом непредвидивом пандемијом, одговорили на све изазове које је време и актуелна ситуација поставила пред нас. Циљ нам је не само да спасимо животе већ да допринесемо очувању, заштити и унапређењу стања здравља, квалитета живота са продужењем животног века.

Нови хируршки блок са 9 операционих сала даје нам простор да организујемо Ангио салу, то је наш приоритет у наредном периоду! Све наше тежње и напори ићи ће управо у том смеру. Грађане Врања треба да лече високо стручни лекари, желимо да им пружимо здравствену заштиту  на најбољим апаратима, на подједнако задовољство и пацијената и лекара. Врање је град на црти која је најјужнија, Врање је град на бранику наше земље у сваком погледу и дужни смо да обезбедимо и живот и здравље и опстанак на овим просторима у сваком смислу. У време када је читав свет увидео да је здравље људи приоритет над приоритетима у Здравственом центру Врање то јесте наш свакодневни задатак и наш посао је да буде успешан – нагласила је директорка ЗЦ у Врању др Љиљана Антић

Свечаној седници присуствовале су поред руководства града и народни посланици Славиша Булатовић, Милан Илић и Момир Стојилковић, епископ врањски господин Пахомије, представници војске, полиције и остали носиоци јавног живота града Врања.

На свечаности је приказан промо филм о Врању „Постојани град“ у продукцији наше медијске куће.  У уметничком делу програма наступила је Ивана Тасић, вокални солиста.

Image
Image
Image
produži život

Mени