ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Данас - вакцинација становништва у селу Вртогош

Вакцинација у сеоским срединама без пријаве на портал еУправе и без заказивања, коју смо кренули да реализујемо током прошле недеље настављамо и ове недеље и могу да кажем да протиче у изузетно доброј организацији и досад нисмо забележили ниједну озбиљну нити тежу реакцију која је захтевала додатно ангажовање здравствених радника.
Данас се вакцинација одвија у селу Вртогош за мештане Доњег и Горњег Вртогоша. Вртогош има амбуланту која је припремљена да изађе у сусрет процесу вакцинације и након обавештавања јавности и позивања мештана са овог дела територије Града Врања да се вакцинишу, и на тај начин заштите од вируса, нисмо ни сумњали да ће одзив бити добар - рекла је данас за интернет портал Здравственог центра Врање, директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

"Наставили смо и данас са акцијом масовне вакцинације становништва, одзив мештана у Вртогошу је добар и они данас могу да бирају између вакцине кинеског произвођача Синофарм и Фајзерове вакцине." - изјавио је управник Опште болнице Врање, др Никола Поповић и додао: 

"Напомињем да се вакцинација у сеоским срединама и у предузећима у граду, ради по налогу Министарства здравља Републике Србије и апелујем и овом приликом на све грађане да се вакцинишу, да буду одговорни најпре према себи, према својим најближима, према целом друштву јер је вакцинација поновићу, једини начин да се изборимо са овом опаком болешћу.".

Мештанима села Вртогош, како Доњег тако и Горњег Вртогоша данас је највећи изазов био да се одлуче коју ће вакцину и од ког произвођача вакцина да приме.

"Имам велику жељу и вољу да примим вакцину  и велика нам је част и задовољство свима нама из Вртогоша што можемо да бирамо вакцину којом ћемо да се вакцинишемо! Ја сам из Вртогоша и из тог разлога одлучио сам се да се овде вакцинишем." - истакао је данас председник Месног одбора села Доњи Вртогош, Горан Петровић уз чију сарадњу је и организована акција и овом приликом је нагласио да се захваљује руководству и Здравственом центру Врање испред свих грађана Вртогоша што су омогућили да грађани Вртогоша могу да вакцину приме у својој здравственој амбуланти у свом селу.

"Очекивао сам Спутњик, руску вакцину, за њу сам се пријавио пре месец и по дана, нису ме још обавестили и због тога што је за данас организована вакцинација у мом селу, без заказивања, одлучио сам се да данас, заједно са својом супругом примимо вакцину. " - задовољан је Звонимир Милић, старији мештанин из Вртогоша.

Након примљене вакцине бака Ружица Ђокић се осећа добро и још увек је збуњена што је имала прилку да бира вакцине у својој земљи док у неким земљама вакцина још увек није тако доступна становништву као што је то у Србији: 

"Мораш сине да се одлучиш за неку, а све су добре, тако кажу." - насмејана завршава разговор бака Ружица.

Горан Јовановић и цела његова породица је била заражена корона вирусом. Имали су и губитак у породици и управо зато су данас дошли сви да се вакцинишу!

"Одлучила сам се за кинеску вакцину и мислим да је важно да се сви вакцинишу како би заштитили своје породице, због своје деце и због пријатеља, зато сам данас овде и зато се вакцинишем!" - поручила је данас Марина Љубић из Вртогоша, својим комшијама али и свима у Србији.

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени