ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Др Стефана Младеновић, координаторка врањске Ковид амбуланте добитница златне медаље за заслуге

Председник Србије Александар Вучић уручио је, поводом Дана државности Србије, одликовања заслужним појединцима и институцијама.

Међу добитнцима je и млада Врањанка,  докторка Стефана Младеновић, лекарка ЗЦ Врање и координаторка врањске Ковид амбуланте.

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић са својим сарадницима честитала је данас др Стефани Младеновић на добијеној златној медаљи за заслуге:

"Јако смо срећни и задовољни, пре свега што је ова златна медаља уручена нашој докторки, дошла након највећег признања које је Здравствени центар Врање добио 31. јануара на Дан Града Врања на почетку ове године, што потврђује да је ова награда и заиста била награда за све запослене у нашој здравственој установи."

"Др Стефана Младеновић је од марта месеца прошле године запошљена у у црвеној зони. Без дана одмора ради у нашем ковид систему и нисам се уопште двоумила кога да делегирам за златну медаљу за заслуге коју председник Александар Вучић уручује најзаслужнијим појединцима у нашој земљи на дан Државности Републике Србије. Др Стефана Младеновић је млада лекарка, симбол будућности и опстанка здравства на овим за нас и целу земљу посебно осетљивим  географским, социјалним и у сваком другом погледу изузетно важним просторима." - нагласила је др Љиљана Антић овом приликом и наставила:

"Уназад две године у Здравственом центру Врање запослили смо око 80 здравствених радника, лекара и медицинских сестара, радимо на њиховом стручном усавршавању и управо овакве награде нам говоре да радимо добро и квалитетно. Ковид ради беспрекорно од самог оснивања у Здравственом центру Врање. Добра организација, много добровољаца како здравствених тако и немедицинског особља показали су да можемо да служимо свима као добар пример у овим тешким данима пандемије и непрекидне борбе са Ковидом 19.

Поред Ковида, рада у зеленој зони ми успевамо да радимо и на реконструкцији старог дела Болнице што нас од пропалог Титаника из неких ранијих времена, заједно са функционалним Новим хируршким блоком, попут феникса издиже и чини победницима у борби за људско здравље и животе, али и за очување и унапређење целокупног здравственог система Републике Србије чији смо део."

Говорећи о утисцима са доделе Сретењских одликовања на Дан државности у Палати Србија, др Стефана Младеновић истакла је да јој је било драго што награду прима и у име свог Града Врања:

"Ово је награда за рад, труд, за цео Здравствени центар Врање и мој град! После десет месеци радног искуства добила сам награду и једино што могу да кажем је да ћу бити боља и у будућем раду показаћу да могу да будем још боља. Моја жеља  је да се усавршавам у области анестезиологије и реанимације и сада када се сетим времена када сам уписивала медицину и када су сви у породици били против тога, могу да кажем да се моја упорност и тврдоглавост исплатила! Медицина је мој избор и време у коме живимо је права прилика за све нас младе лекаре да покажемо шта знамо и шта умемо!"

Др Стефани Младеновић честитали су други добитници награда али су јој најдраже честитке биле управо честитке старијих колега и колегеница из осталих здравствених установа који су искористили прилику да поздраве своје колеге у Здравственом центру Врање.

"Била је ово и прилика и добар повод да председник Републике Србије, Александар Вучић заједно са људима из свог кабинета нагласи да је Здравствени центар Врање јако важан, да нас похвали и да истакне да ми у Здравственом центру Врање "држимо" Пчињски округ и Косовско Поморавље и да Здравствени центар Врање ради невероватан посао за нашу земљу!!!" - додала је др Стефана Младеновић са нескривеним поносом.

 

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени