ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Имунизација се одвија без заказивања у градској и сеоским срединама

До сада је у Србији укупно дато више од 2.900.000 вакцина, од чега је 1.700.000 примило другу дозу, док је више од 950.000 грађана имунизовано, што значи да је прошло довољно времена од када су примили другу дозу. Београд, Нови Сад, Ниш, Ужице и Сремска Митровица су на врху листе, са 36 или 37 одсто вакцинисаних пунолетних грађана. На дну листе су Тутин, који једва има шест одсто вакцинисаних, али и Бујановац. У Врању се имунизација наставља предвиђеном динамиком.

Данас је Здравствени центар са својим мобилним екипама био у Павловцу. Вакцинација мештана без претходног заказивања обављала се у просторијама основне школе Свети Сава.

Meштани Павловца захвални су што су мобилне екипе за имунизацију дошле до њиховог села и што имају прилику да се вакцинишу у својој месној заједници.

Директорка Здравственог центра у Врању, докторка Љиљана Антић каже:

''Врло смо срећни и задовољни због још једне акције коју спроводимо у Месној заједници Павловац. Од прошлог уторка кренули смо са вакцинацијом у околним селима. Одзив мештана је велики и на овај начин чинимо вакцину доступном овим људима. Акцију ћемо наставити ове недеље. Међутим, уколико одазив буде и из других села ми ћемо уклапати и више села у једном дану да би мештани могли да се вакцинишу. Вакцина је најубојитије оружје и све наше суграђане бих замолила да се вакцинишу.''

''Препоручујем масовну вакцинацију, јер једино колективна вакцинација становништва може да заустави ову пандемију. Уколико идемо овим темпом очекује се да негде јуна стекнемо колективни имунитет. Надам се да ће људи масовно одазивати, јер се не треба плашити вакцина, наше искуство са вакцинацијом је позитивно,'' каже новоименована управница Дома здравља, докторка Марина Џикић.

Сутра ће вакцинација бити организована у Вртогошу, у среду у селу Ћуковац, у четвртак у Ратају и у петак на Барелићу. Вакцинација се реализује у сарадњи са председницима Месних одбора. У свим осталим селима мештани ће бити вакцинисани у здравственим амбулантама, са почетком у 10 сати, а вакцинација ће трајати док буде заинтересованих.

Вакцинација се не заказује ни на градским вакциналним пунктовима, а у суботу, прилику да се вакцинише у Врању имало је и 200 медијских радника из Северне Македоније. Они су бирали коју ће вакцину примити.

''Ово нам много значи, јер код нас се вакцинишу само старији. Организација је одлична и цео процес вакцинације протиче за десетак минута,'' кажу наши саговорници из Северне Македоније.

''Вакцинација новинара из Републике Северне Македоније је порука солидарности, важно је да свима у региону буде боље, а нама у Здравственом центру Врање је част што нам је поверена вакцинација наших суседа,'' рекла је директорка Здравственог центра у Врању, др Антић.

У претходном периоду у Заводу за јавно здравље у Врању већ је вакцинисано 100 новинара из Северне Македоније.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

 

Image
Image
Image
produži život

Mени