ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Почела масовна вакцинација становништва

У Врању је данас на седам пунктова почела масовна вакцинација становништва који су се пријавили преко е управе. Вакцинација се спроводи по приоритетима, али моћи ће да се вакцинишу и они грађани који се претходно нису пријавили.

Масовна вакцинација грађана кинеском вакцином почела је данас у Врању и врши се  на седам пунктова. Стигло је 1398 доза тако да ће бити вакцине за све заинтересоване.

-Ми смо обишли све пунктове заједно са већником за здравство, градоначелником и саветником за здравство и уверили се да све иде по протоколу. Предност данас за вакцинацију имају суграђани који су се пријавили преко е-портала и њих је 264 и наши здравствени радници који су се пријавили за кинеску вакцину моћи ће после 13 сати да се вакцинишу.

Према инструкцијама Министарства здравља нема враћања пацијената, тако да ћемо правити спискове заинтересованих људи који се буду јављали, а нису уписани преко е-портала и те људе ћемо вакцинисати према тренутној ситуацији, или ако се неко не одазове ко је већ пријављен или ћемо правити спискове уколико буде велики број тих наших суграђан и они ће бити одређени у датом термину и јавиће се накнадно за вакцинацију, каже др Љиљана Антић, директорка Здравственог центра.

-Мислим да ћемо са овом вакцинацијом задати задњи ударац Ковиду 19 и да ћемо моћи да се окренемо бољој будућности и да се вратимо једном нормалном животу, додала је директорка и нагласила да су све вакцине добре и да су све прошле проверу.

Пунктови за вакцинацију су опремљени према инструкцијама, а на њима се од јутрос вакцинисао велики број наших суграђана.

-Снаја ме пријавила преко интернета и добио сам за два дана позив да дођем и ја и супруга и мислим да свако треба да прими вакцину, да већ једном почнемо нормално да живимо и  да се дружимо са људима, рекао је Миодраг Станковић.

-Прави лек против вируса је само вакцина, нема другог лека, а овај вирус није шала, вакцина мора да се прими, рекао је Мирољуб Петровић, лекар у пензији.

-Нисам прележала корону, али вакцинишем се за сваки случај да би била безбедна и ја и моји унуци. Пријавила сам се електронски и хтела сам било коју вакцину, имам поверења у све вакцине, додаје Митра Маркић.

-Као превентива, мој супруг не може да прими, јер је срчани болесник, ја могу и дошла сам и све је у реду, каже Нада Стаменов.

Љубомир Манасијевић

-Знам да вакцина помаже, ја сам био начелник Штаба цивилне заштите у Врању 20 година, ми смо увек када су биле епидемије спроводили вакцинацију људи и мислим да сви треба да се одазову, наука је отишла далеко, зашто да не верујемо људима који су зато школовани, зна се да је вакцина спасила људе од многих болести и за време ратова, рекла је Љубомир Манасијевић.

Преко службе кућног лечења биће вакцинисани и суграђани који имају проблеме са кретањем и који нису у могућности да дођу на неки од пунктова.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

Image
Image
Image
produži život

Mени