ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Са пријема у част здравственим радницима порука: Хвала вам, заувек остајете наши јунаци

 

Са пријема у част здравственим радницима порука: Хвала вам, заувек остајете наши јунаци

Председник Александар Вучић приредио је пријем за лекаре и медицинске сестре из целе Србије који су били ангажовани у ковид болницама, захвалио им на свему што су учинили током борбе против Ковида 19 и на сваком спасеном животу, и поручио им да ће заувек остати јунаци наше земље и хероји отаџбине.

 

"У почетку су сви аплаудирали, данас многи преиспитују различите ствари, али шта год ко покушао да уради - ви ћете заувек остати јунаци наше земље и хероји отаџбине", рекао је Вучић.

Сви они су се, каже, борили и радили нешто што нико други није могао. 

"То су били дани ваших мука, али дани који ће остати запамћени у историји као дани славе и ваших подвига.Ми смо своје родитеље и децу дали вама у руке, и више веровали вама него себи", рекао је Вучић.

"Дали сте нам наду и будућност, а сада је питање шта можемо ми вама да дамо, осим дивљења, захвалности и аплауза", казао је председник Србије.

Вучић је рекао да ће држава и наше друштво на то питање дати одговор који су заслужили, а то ће бити много бољи услови рада, веће плате и сигурност.

"Када то урадимо, још нећемо моћи да кажемо да не дугујемо више ништа, али ћемо моћи рећи да смо дуг бар мало смањили", нагласио је он.

До краја године још једно повећање плата

Вучић је најавио да ће држава учинити да омогући до краја године, поред 10 одсто ванредног повећања плата, још једно повећање, да медицински радници буду задовољнији и да не маштају и не чезну за одласком у иностранство.

"И тих 10 одсто колико смо ванредно повећали плате је тек почетак. Пре краја ове године урадићемо још да будете задвољнији и да не маштате и не цезнете за одлазаском у иностранство", рекао је Вучић.

"Каже се да је спасити један живот исто као и спасити човечанство, а ви сте спасили читаве светове. Захваљујући вама, ми имамо будућност и овом земљом ходају и ходаће људи. Родитељи имају прилику да имају децу, а деца да имају родитељ. Можемо поново да пунимо школе, а не болнице, да радимо оно што знамо, да се правимо важни и смејемо свакој прошлој невољи. Важно је да је прошла", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је у претходном периоду много тога урађено у нашем здравству, али да још није учињено довољно, те да ће морати да се ради и улаже још више новца.

Рекао је да су епидемиолози, на питање да ли могу да се укину мере, волели да оне трају још ба месец дана да би се осигурали, те додао да је неопходно да се зарађује и бори за опоравак провреде да бисмо могли да градимо нове болнице и дамо веће плате.

Вучић се захвалио се и хигијеничарима

Захвалио се и хигијеничарима у болницама, који су, како је казао, у најтежим условима ризиковали животе, али чистили и чували наше болнице од инфекција и зараза.

Вучић приредио пријем за лекаре и медицинске сестре из ковид болница
Вучић приредио пријем за лекаре и медицинске сестре из ковид болница

Вучић је казао да је његова мала примедба и савет да се не окрећу и не осврћу на оне који ће нешто да добаце, јер не знају колико је медицинском особљу било тешко, с чиме су се суочили, као и да је добро што су све то урадили, како би они могли да се осврћу и добацују.

"Вас јунаке нашег доба нико не може да победи и заборави", подвукао је он.

Најавио је да ће, како му неки не би пребацили да то чини због избора, сачекати Видовдан ионда један део медицинског особља одликовати највишим знамењем државе.

"Хоћу да видите колико поштовање држава придаје вашем раду, вашој љубави према нашем народу И Србији. Бескрајно хвала, поносан сам што смо могли мало да вам помогнемо , а ви јунаци нашег доба уживајте у слави", закључио је он.

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић захвалио је свима који су се укључили у рад ковид болница, и свима који су пружили подршку медицинским радницима.

"Да се прилагодимо новим исловима рада, да имамо капацитета, да допремимо нову опрему, да радимо што најбоље знамо - да лечимо болеснике", рекао је Стевановић.

Пријем је организован у знак захвалности медицинским радницима за допринос и резултате у борби са епидемијом вируса корона у Србији.

Догађају у Палати "Србија" присуствoвали и министар здравља Златибор Лончар, чланови Кризног штаба за сузбијање епидемије ковида-19 епидемиолог Предраг Кон и директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић.

Пријему, који је почео извођењем химне "Боже правде", присуствовали су  и директор КЦС Милика Ашанин, директор КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић, директор КЦ Ниш Зоран Радовановић и представници осталих ковид болница у Србији.

Извор: РТС

Image
Image
Image
produži život

Mени