ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакцинација старих и слабопокретних особа на Барелићу данас и у кућама

Вакцинација становништва без претходног заказивања и пријаве на портал еУправе, настављена је данас у здравственој амбуланти Барелић где је било око 70 заинетресованих грађана и у предузећу Минекс где се очекује да 15 запослених прими прву дозу вакцине по избору између кинеске вакцине Синофарм и Фајзерове вакцине.

"Са вакцинацијом становништва у сеоским срединама смо кренули 6. априла у селу Власе када се на наш позив за вакцинацију одазвало много људи што се наставило и у свим селима где смо потом вакцинисали наше грађане. У свим овим селима махом је вакцинацију "на свом кућном прагу" такорећи, искористило пре свега наше најстарије становништво и не ретко то је био неко ко је и најстарији у својој заједници и једина жеља водиља им је била да себи продуже живот и сачувају своје породице од заразе корона вирусом. Овде на Барелићу, најстарији суграђанин који се данас вакцинисао је Стојмен Стоиљковић (1933-ће годиште) који има 88 година." - изјавила је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић која редовно долази у ову здравствену станицу која је једна од најудаљенијих у саставу Здравственог центра Врање и додала:

"На Светом Илији, на Барелићу је најразуђенији део нашег града и овде имамо много тешко болесних, али и старијих суграђана и када смо овде били пре десет месеци, у време између таласа епидемије корона вируса, организовали смо превентивне прегледе: интернистичке, физијатријске, неуролошке и педијатријске где је одзив локалног становништва био и више него задовољавајући, јер то је оно што је овде заиста неопходно и потребно. И у право из тог разлога ми смо данас дошли да вакцинацију омогућимо мештанима Барелића овде у њиховој здравственој амбуланти а за оне који су слабо покретни, након вакцинације у амбуланти мобилна екипа ће наше суграђане вакцинисати у селима Стара Брезовица, Пуношевце и Коћура у њиховим кућама.".

У разговору са мештанима Барелића и околних села директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић указала је на значај масовне имунизације становништва, стицање колективног имунитета, истакла је значајне резултате који су постигнути досадашњом вакцинацијом где је укупан број датих вакцина I и II дозе (свих врста вакцина:  Синофарм, Фајзер, Спутњик В и Астра Зенека): 29127, од чега је број вакцинисаних I доза свих врста: 16331; број вакцинисаних II доза, свих врста: 12796, док је број вакцинисаних  I и II дозом вакцином кинеског произвођача Синофарм најбројнији и износи: 22564.

"Оно што је најважније јесте да је дејство вакцине много значајније од локалних реакција након вакцинације које подразумевају, лаки оток, црвенило на месту убода или евентуалну пролазну повишену температуру и ми до сада нисмо забележили озбиљну реакцију након вакцинације у свим сеоским срединама где је рађена масовна имунизација становништва. Зато и даље остаје мој позив и апел свима: Вакцинација! Вакцинација! Вакцинација! Вакцинација је начин на који ћемо коначно победити ову опаку болест и смањити број нежељених исхода у случају заражавања корона вирусом." - нагласила је др Љиљна Антић данас у Барелићу.

Акција вакцинације становништва у Барелићу организована је у сарадњи са председником Месне канцеларије Барелић, Слађаном николићем.

Кампања вакцинације становништва без претходног заказивања и пријаве на портал еУправа наставља се у понедељак, са почетком у 10 сати у Буштрању и за све заинтересоване запослене у Холдинг компанији Памучни комбинат "Јумко" у Врању у њиховим просторијама.

 

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени