ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакцинисани корисници Народне кухиње

 

Акција вакцинисања грађана без пријављивања путем е –Управе настављена је данас  у просторијама Народне кухиње. Око 60 корисника  примило је кинеску вакцину Синофарм. Од укупно 450 корисника колико има Народна кухиња, већина се већ вакцинисала у претходном периоду тако да су овом акцијом обухваћени сви они који нису били у могућности да то учине до сада.

Масовна имунизација становништва без пријављивања путем е-управе почела је пре неколико дана и показала се веома успешном. Многи грађани на територији града, поготово у руралним срединама нису у могућности да електронским путем закажу вакцинацију, због чега им овакве акције, које организује Здравствени центар, итекако значе. 

-Резултати које смо постигли до данас показују да су овакве акције најбољи начин за вакцинисање грађана јер смо им приближили вакцину, учинили је доступном чак и мештанима у најудаљенијим селима. Врло смо задовољни што смо данас организовали акцију у Народној кухињи и  што смо омогућили корисницима да се вакцинишу. Сутра ће у Спортској хали бити  вакцинисано  око 200 македонских новинара , а наредне недеље спровешћемо акције у Ратају, Вртогошу,Павловцу и на Барелићу, каже др Љиљана Антић .

Многи корисници Народне кухиње су се већ вакцинисали,тако да су преостали данас искористили могућност да то учине без пријављивања електронским путем.

-Од 450 корисника Народне кухиње, 200 је деце.  Већина одраслих се већ вакцинисала а  према анкетама које смо радили претходних дана очекујемо да данас вакцину прими око 60 корисника. На овај начин сви корисници Народне кухиње биће имунизовани, објашњава Томислав Стефановић, секретар Црвеног крста.

-Организовали смо ову акцију како бисмо подигли свест код грађана да је важно да се прими вакцина јер на тај начин помажу и себи и другима. Поновићемо ову акцију ускоро како би још корисника Народне кухиње примило вакцину, каже Ненад Милојевић из Савета за социјална питања.

Корисници Народне кухиње који су се одазвали вакцинацији били су врло задовољни што им је пружена могућност да то учине.

-Управо сам примио вакцину , добро се осећам и вакцинисао сам се јер желим да будем здрав, каже Бранислав Шабановић.

-Примио сам вакцину и моја супруга ће се сада вакцинисати. Важно је да се заштитимо од короне,додаје корисник Народне кухиње Демиран Бајрамовић.

Иначе,  до сада је на територији града вакцинисано око 15.000 грађана, од тог броја 13.000 је примило и другу дозу. Највеће интересовање  Врањанаца влада за кинеском вакцином, каже др Љиљана Антић и још једном апелује на грађане да се вакцинишу како би се што пре створио колективни имунитет.

Др Љиљана Антић директорка врањског Здравственог центра најављује да ће сутра у Спортској хали бити вакцинисано око 200 медијских радника из Северне Македоније, а наредне недеље акције масовне имунизације биће спроведене у Ратају, Вртогошу, Павловцу и Барелићу.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

Image
Image
Image
produži život

Mени